Torhild -faglig bakgrunn og CV

Hei!

De sa jeg kom til å bli sirkusdirektør, og det passet jo bra!
Jeg vokste opp på gård og for meg ble vel det en slags symbiosetilstand, som jeg aldri
kom ut av: Hver dag sat Luffi hjemme og ventet på skolebussen og når rette motorduren kom, var det full spiker! Etter en del hopp og hyl var vi i gang:
På Tunge hadde vi mye å ta oss av: Katter og kalver som kunne hoppe høyde,
gjess på egg, kyr som skulle kalve, hundunger, kattunger, froskeklekkeri så vellykket at froskene spratt over hele tunet, kaniner, fuglekasser og mye, mye mer.
Dyr var det over alt og til alle tider.
Jeg hadde en herlig barndom, og pappa og mamma var dessuten svært flinke bønder. Senere blei det full pakke, med avløsing og agronomutdannelse.

Tunge hundepensjonat anno 1987

Etter jobb på ulike kenneler og alle hundekurs jeg kunne komme over, gjorde jeg alvor av drømmen og startet Tunge hundepensjonat. Jeg var 20 år med masse gjeld og utfordringene stod i kø. Tiden etterpå har vært tøff, men spennende!
Gudskjelov har jeg aldri hatt rosenrøde drømmer om solskinn, glede og logrende haler. Det å drive proft, det krever sitt: Vi har åpent hver dag hele året, og har 24 t. døgnvakt... Hvor mange timer blir det? 

Jeg vokste opp med Border Collie og har hatt Labrador,  flere schäfere, Malinois,
og flere blandingshunder, men jeg er ikke så opphengt i rase.
Det sprudler mest når jeg ser ein rask og smart hund, uansett om det er puddel eller Grand Danois. Synd når disse havner hos folk med lite kunnskap om hundetrening, for da blir det lett problemer: Det er kult og kjøre Porsche, men det går fort i grøfta..!  
Etterhvert ble disse mine hjertebarn. Jeg har jobbet med adferdsproblemer og hundeproblemer i over 33 år og har prøvt å hjelpe hundeeierene til rette.
Det er alltid like morro å se hundeeierene ta tak i seg selv og hunden, så hunden går fra frustrert kaotisk rebell til harmonisk veltilpasset, lykkelig hund! 

Jeg aner ikke hvor mange privattimer jeg har hatt, men det er mange, mange tusen.
Jeg har holdt langt over 200 hundekurs og omplassert over 3000 hunder.
Vi har også inntil 100 hunder i slengen her, så en får en del erfaring av det også på 30 år!

Kennel Brakeless Malinois

I 2005 fikk jeg Malinois-tispa Mallekraft's Brenda the Brakeless, et muntert, travelt råskinn fra bruks-linjer. Vi hadde mye morro sammen, og hun ble etterhvert
lydighets champion, brukshundchampion og utstillingschampion, Norsk vinner på utstilling i 2010 og tok FA og ferdselsprøve.
Etter henne kom det flere gode Malinois´er og oppdrett på denne energiske brukshundrasen under kennelnavnet Brakeless. (Se link på forsiden)
Vi holder brukshundkurs og treningssamlinger på Tunge og har levert mange tjenestehunder til politi, forsvar, redning, narkotika, m.m. og mange championer i ulike hundesporter, bl.a Nordisk Mester for politihunder i 2010. (Se mere i "TV serien herfra") 
Vi er godkjendt i Eu Supply som en opdretter politiet ønsker valper ifra.

For tiden heter hundene mine Brakeless HayaBusa "Busa" (9år), som er re-godkj. spesialsøkshund på veggedyr og fikk tittelen "Årets nese" i AWD 2017.
Rekrutten er datteren Brakeless Impossible Irie "Alyssa" født 8/8-18, som har opprykk til B rundering, B spor og er i kl 2 i lydighet og trenes i Smeller og på veggedyr.  

For tiden heter hundene mine Brakeless HayaBusa "Busa" (8år), som er re-godkj. spesialsøkshund på veggedyr og fikk tittelen "Årets nese" i AWD 2017.
Rekrutten er datteren Brakeless Impossible Irie "Alyssa" født 8/8-18, som har opprykk til B rundering, B spor og er i kl 2 i lydighet og trenes i Smeller og på veggedyr.  

CV- Kurs og utdannelse:
Jeg har alltid vert nyskjerrig og liker å lære nye ting. Jeg har derfor alltid gått kurs i mange ulike grener sporter og på 30 år blir det blitt en del. Jeg har lært mye bra ( og mye dumt :D) og takk til alle flinke folk, som deler av sin  kunnskap!
Her er noen av dem jeg har lært av:

Konkurranselydighet: Kurs med bl.a. Svein Christiansen, Leif Carlsen, Inger Østlie,
Kent og Nina Svartberg, Kjellaug Selsaas (søskenbarn), Peter Scherk, Terje Østlie, OddGeir Sørmarken, Ingar Saastad, Maria Brandel, en finsk og en svensk instruktør jeg ikke husker navnet på, NM-18 Hege Svendsen og mange flere flinke folk :)
Jeg har konkurrert med Kilroy, Leo, Tinna, Mischka, Brenda og Malin. Oppnådd Lydighetschampionat på Brenda i 2010 og har også hatt andre hunder i Eliteklasse. Nå satser vi friskt fremover mot nye championat med "Alyssa".

Rundering: Kurs med bl.a Rolf Von Krogh, Terje Østlie, Erling Årbakke, Odd Erik Magnes Inger Østlie, Roger Hansen. Kari Anne Lier Hansen, Trent med Miscka, Kripo, Frezia, Busa, Malin, Alyssa og ikke minst Brenda Bremseløs, som oppnådde Brukshundchampionat i rundering i 2009. Deltatt på flere NM med godt resultat. Deltatt på 3-4 ulike kurs i NRH´s regi,  3 Sølenkurs, to Evje-kurs,  

Spor og blodspor: Kurs med bl.a. Terje Østlie, Lars Fält, Zoltan Melcher, Knut Oskarsson, Roger Karlsen, OddGeir Sørmarken, Harald Aune, Rolv Von Krogh, Helga Mari Tessem, Tobias Gustafsson, Jens Frank og mange flere. Konkurrert med Mischka og Brenda, trent Kripo, Tinna, Alyssa og Frezia i tllegg til flere brukshundkåringer for andre. Opprykk til kl B spor med Brenda, men fokuserte på andre disipliner.

Forsvarshund / IPO / Mondeoring: Kurs med Michael Ellis i California: Figurantkurs Mondeoring og forsvarshund-kurs, Arvid Hagen, Rolf Hegg: Figurant og grunnkurs,
Peter Scherk, Walter Liedchel/Sharin Sharif Pakdaman (Tysk politi), Barbro Børjesson, Lars Felt, Geir Nordenstam, Karsten Karlsen, Lars Moe, Gilbert Cudron m. fl. 
Tilskuer IPO VM 1989, 1990, 2010, WSUV VM 1989, Mondioring VM 2011,
Belgisk Ring- Nasjonalt mesterskap 2013, KNPV -Nasjonalt mesterskap Nederland 2013. 

Mental kunnskap: Kurs med bl.a. Barbro Børjesson, Geir Nordenstam, Lars Felt,
Rune Fjellanger, Anders Hallgen, Rolf Hegg, Nils Johannessen, PJ Matre, med mange flere.
Har MH / FA og karaktertestet mange hunder.

Spesialsøk: Kurs med bl.a Lars Felt, Adee Schoon, Jens Frank, Jørgen Hagen, Rune Fjellanger, Tobias Gustavsson, Raymond Njøten, Anna Thunell, m.fl Trent med Frezia, Busa og Alyssa. Godkjent spesialsøkshunden Busa på veggedyr.

Andre kurs: Ringsekretær, NKK avl og opdrett, Hundemassasje, Stretching, Agility, Stående fuglehund, Utstillingsteknikk, NKK trinn 1 instruktør, NSH Instruktørkurs, klikkerkurs med M. Egtvedt, MH figurantkurs og mange flere kurs jeg har glemt:)
Arrangert kenneltreff i kennel Brakeless med Rolv von Krogh i rundering, Knut Oskarson i spor, Terje Østlid i mental kunnskap, Shain Sharif Pakdaman og Walter Liedschel i forsvarsarbeid.

Meg og Luffi kjørte unger i selvlaget hundevogn og sele:)

Mvh
Torhild