Tunge hundesenter logo

Om Tunge hundesenter

Her trives vi!

Langt inne i skogen en times biltur nordøst for Haugesund finner du Tunge hundesenter. Her har vi siden 1986 bygget opp vårt lille hundeparadis, - et konsept som etterhvert inneholder det meste innenfor hund.

Hver dag koser vi oss med jobben vår, og hver dag jobber vi for å gjøre oss fortjent til det gode renomméet vi har fått. Det håper vi at kundene våre merker.

Tunge hundesenter var en barndomsdrøm som ble realisert, noe som har vært et tøft yrkesvalg med mye forsakelser, men som jeg allikevel aldri har angret på: 
På gården Tunge står i dag et fint og velrenomert hundepensjonat, med plass til inntil 100 hunder i pensjon og vi har tippet 10.000 gjestedøgn i året.

Vi har rundet 200 hundekurs av ulik art,

massevis av hundekurs for nybegynnere, sporkurs, viltsporkurs, brukshundkurs NBF m.m. Vi tar i mot hunder til trening og driver med privattimer i hundedressur, coaching i lydighetstrening, rehabilitering av førerproblemer og problemhunder.
Vi tar imot folk på praksis, og trenger alltid dugende sommerhjelper.
Vi konkurrerer i LP og bruks, og har både lydighetschampion, brukshundchampion og gode plasseringer i flere i NM.

Vi har også i mange år drevet omplassering av hunder,

der hunden blir observert hos oss før omplassering og ny eier blir evaluert og fulgt opp så lenge hunden lever. Vi har passeret 3000 omplasserte hunder og vi tar tilbake hver eneste, om ny eier ikke kan ha den lenger. Vi tar også imot uønskede valpekull som vi finner eiere til.

For arbeidet vårt innen dyrevern har vi motatt æresmedlemskap i Dyrebeskyttelsen.
Vi tar imot hunder fra dyrevernssaker og hunder fra politiet.
Vi er ofte i aviser og radio og du kan lese om pensjonatet på medvind.no her.

Vi har sett noen hunder opp igjennom

Vi har sett flinke eiere streve med dårlige hunder og gode hunder streve med elendige eiere. Vi har forsøkt å hjelpe alle, så godt vi har kunnet,  -OG VI BLIR ALDRI UTLÆRT.

Brukshundavl på Malinois er en liten del av det vi driver med, en hobby som jeg koser meg med. Vi koser oss med valpene, og bruker mye tid på å utvikle dem. Det er viktig for oss å kunne finne rett valp til rett bruk og eier og vi har mange politihunder, redningshunder, narkohunder og flotte konkurransehunder i oppdrettet vårt, bl a. Nordisk mester for politihunder 2014.

Du er velkommen innom på  Tunge for å hilse på oss og hundene våre.
Bare husk og ring først, -vi har det travelt :)

Mvh
Torhild